s

s

etusivu

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Villatakki

Mulla on ollut suunnitelmissa jo pitemmän aikaa tehä itelle villatakki, jota  voi pitää talvella töissä ulkoillessa välipaitana. Etsiskelin pitemmän aikaa ohjetta ylhäältä alas neulottavaan paitaan, joka sopisi valitsemalleni langalle. En millään löytänyt DK-vahvuiselle langalle ohjetta. Sitten muistin, että mullahan on kirja, jossa neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Sieltä valikoitui sitten perusneuletakin ohje.


Alkuun ohjetta lukiessa tuntui haastavalta ymmärtää, mitä pitää tehdä. Mutta aloittamisen jälkeen tämä olikin helppo tapa tehdä ylhäältä alas neule. Tein ensimmäistä kertaa paidan merinovillasta, eikä kaikki mennyt niinkuin strömsössä. Ois pitänyt tehä se mallitilkku ennen aloittamista.

Villatakki
lanka: drops merino extra fine keskiharmaa(04)598g
puikot: 3,5 ja 4

Neuletakki oli ihan vähän nafti valmistuttua. Sen verran tiesin ennestään, että merinovilla venyy hiukan kun sen kastelee. Ajattelin, että kun kastelen tämän, siitä tulee sopiva ja alle mahtuu hyvin vaatetta. Yllätys oli kyllä melkoinen, kun kastelin neuleen. Neuleen ympärysmitta kasvoi n.20cm ja pituus n.15 cm. Eli vaate isontui ainakin kaksi jos ei kolmekin kokoa. Nyt alle mahtuu ainakin tarpeeksi vaatetta. Pääntie isontui myös vähän liikaa ja taskut on nyt ihan liian alhaalla. Kuvissa neule ei näytä ees niin isolta, mitä se oikeasti on,



Uskoisin, että teen tällä samalla tavalla myöhemminkin neuleita. On se vaan niin mukavaa, kun ei oo saumoja ommeltavina. Ja mulle istuu paremmin istutetulla hihalla olevat neuleet, verrattuna raglan- ja kaarrokeneuleisiin. Uutta opin tämän teossa paljon. Jo koko tekniikka oli mulle ihan uus. Ja aloitus tehtiin virkkausaloituksella, joka sekin oli uusi juttu mulle.


Mutta mitäs tästä opimme. Tee se mallitilkku ja viimeistele se niin kuten tulet valmiin neuleen viimeistelemään. Varsinkin, jos lanka ei ole ennestään tuttua. Hiukan tympäsee, ko meni iso työ vähän niinkuin hukkaan.



2 kommenttia:

  1. Ei näytä ainakaan kuvissa ollenkaan pahalta, vaikka aika reilun kokoinen onkin, mutta monethan haluavat nimenomaan juuri sellaisia. Harmi tietenkin, kun ei vastaa sinun omia odotuksia. Minäkin olen jotain joskus tehnyt ylhäältä alas, en tosin noilla kirjan ohjeilla. Ja tykkään tavasta niin, etten kovin helposti muuta tapaa käyttäisikään, jos nyt sattuisin innostumaan vaikka neuletakin teosta.
    Samalla katsastin tuon edellisen postauksesi ja näin taas kivoja ompeluksia. Taisi muuten se myssykankaan lahjoittaja tehdä oharin, kun ei sieltä ole enää kuulunut mitään. Mutta jos kuuluu, niin otan sinuun heti yhteyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tätä tuu kuitenkin pidettyä, eipä se sieltä takin alta näy mihinkään :) Ylhäältä alas on kyllä mukava tehä neuleet, juuri tänään valmistui toinen neule, tälläkertaa raglan.
      Ok, jäädäämpä kuulostelemaan, kuuluuko kankaista mitään.

      Poista